Peter

Det är vi som arbetar på salongerna...

Peter Rexington


Jag började min karriär den 26 augusti 1987 som praktikant på IGe:s salong i Lomma.


1988 påbörjade jag min officiella utbildning som traditionell lärling på samma salong.


1991 gjorde jag mitt gesällprov och fick mitt gesällbrev


Fram till 1995 arbetade jag som anställd frisör på IGe:s salong då kände jag att det var dags att ta nästa steg på karrärsstegen. Jag började hyra stol och blev egenföretagare.


1999 bestämde jag mig för att öppna min egna salong och grundade företaget Salong Peter Klippare. Salongen hade premiär den 4:e Januari 1999. Min första salong låg belägen centralt vid torget i Lomma i en liten lokal på 52 kvm. Där var det meningen att jag skulle arbeta ensam, åtminstone till att börja med. Detta visade sig redan efter två veckor vara omöjligt eftersom kundtillströmningen var överväldigande och jag hade ingen möjlighet att hinna med. Lösningen var att hyra ut en stol och så gjorde jag.


2002 hade företaget vuxit sig för stort för den första lokalen och jag fick möjligheten att få hyra en större lokal lite längre bort på strandvägen 123 i Lomma. Här utökade jag verksamheten med fler hyrstolar och även en behandlingsstation för nagelbyggnad.


2006 fick jag möjligheten att köpa en salong i centrala Kävlinge som jag totalrenoverade och nyöppnade den 3 juli 2006. Detta blev en filial till salongen i Lomma.  Här hade jag nu både frisörer, massör och nagelbyggare.


2010 fick jag möjligheten att flytta salongen i Lomma till helt nybyggda lokaler i hamnen i Lomma, detta kunde jag naturligtvis inte motstå. Den 4:e januari 2010 slog vi upp portarna till Lomma nyaste och modernaste salong.

Denna flytten har jag aldrig ångrat då läget är helt underbart med utsikt över Höje å och hamninloppet.


2014 var det dags att fräscha upp salongen i Kävlinge med lite ny inredning och lite modernare färger. Planerna är även att vi ska sänka taket, sätta in ett innertak och fälla in lite snygga belysningar under våren 2015.